Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


tisdag 2 juli 2013

Gräver efter information

Jag letar som attan efter information om pankreatit och långvarig kortison behandling men hittar inte alltför många samband. Det nämns nästan ingenstans på nätet om att hundar som har denna livslånga sjukdom bör äta låg dos kortison. Däremot på veterinären.nu hittar jag följande:

"Kortison är ett läkemedel som är bra på att lindra många olika sjukdomssymtom, bland annat klåda. Långvarig användning av kortison kan ge biverkningar på kroppen, ex. bukighet, påverkan på levern, ändrat drickande och kissande, övervikt, muskelsvaghet etc. Hur omfattande dessa biverkningar blir är dels lite individuellt och framförallt styrs det av medicindosen. Det finns både djur och människor som måste stå på kortisonbehandling genom hela livet, men kan man undvika det brukar det vara fördelaktigt."

Vi får helt enkelt fortsätta med nedtrappningen av kortisonet och se vad som sker med Norton, kanske är han helt symtomfri annars får han fortsätta ett tag till. Nåväl jag fortsätter söka svar.....