Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


Kurser och problemhundsutredningPå alla mina kurser lägger vi stor vikt vid mjuka positiva metoder där vi bygger upp en bra relation mellan hund och människa. Vi vägleder våra hundar till en bra vardagslydnad och tillsammans har vi roligt samtidigt som vi utvecklas.

Mina kurser är uppbyggda på att få till en bra grund i sitt hundägarskap och vi jobbar mycket på kontakt och följsamhet. Under kursens gång har vi ett tillfälle teori som är anpassat efter just den kursen. Utöver det får hundägaren mycket tips och råd och möjlighet till personlig feedback även efter avslutad kurs. Längre ned på sidan finner ni aktuella kurser.

Jag erbjuder

Valpkurs

Grundläggande kunskaper i vardagslydnad. Vi har miljö och socialträning och vi avslutar varje tillfälle med valplek.

Vardagslydnadskurs

Valpkursen tar ett steg framåt och vi höjer nivån en aning. Kursen ska leda till att hund och ägare får en trevlig relation och en rolig och fungerande vardag.

Aktivitet och socialiseringskurs

För hundar som har det svårt i sitt sociala liv. Hundar som har rädslor eller aggressivitet eller bara inte vill umgås med andra. Personliga råd till aktivering och berikning och hur ägaren kan jobba för att nå sina mål med sitt hundägarskap.

Hör gärna av dig för att få mer information

mariashunderi@gmail.com

Problem med din hund?

Jag är utbildad hundpsykolog och kan hjälpa till att reda ut vad det bottnar i och hur man kan komma till rätta med det. Det finns många hundar som idag har rädslor, aggressioner och ångest av något slag och det kan vara svårt att förstå varför det har blivit som det är.

Jag kommer hem till hunden för en konsultation där vi i lugn och ro går igenom problemen tillsammans med alla i familjen. Därefter utarbetar jag en rehabiliteringsplan som passar just er och er hund. Vi träffas under tre tillfällen för att träna och utvärdera och tidsplanen är individuellt anpassad.

Valpkurs vår/tidig sommar 2014
I valpkursen lär vi oss kontakt och samarbete som är grunden till all framtida träning. Vi övar på enkla vardagliga moment samtidigt som vi har roligt tillsammans. Vi träffas vid åtta olika tillfällen där vi bland annat tränar på följande:

Kontakt
Inlärningsteknik
Passivitetsträning
Övar enkla kommandon som sitt, ligg och stanna.
Inkallning

Och mycket annat som kan vara bra att tänka på i sin relation till hunden.

Vid intresse har vi miljö och socialträning som alla valpar oavsett ras behöver i sin vardag för att lära sig allt den behöver kunna som vuxen hund.

För att kursen ska bli av behöver vi vara minst fyra deltagare.

Hör av er till mig via telefon eller mejl för mer information.

Maria och Norton

mariashunderi@gmail.com