Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


fredag 30 augusti 2013

Träning

I onsdags var vi på vår allra första rally lydnadskurs. Det är en sport inom hundar som bara funnits i ett par år och den som startade igång detta fenomen är samma man som uppfann agilityn. Det är en form av lydnad men med mer fart och glädje. Det man gör är att hund och ägare går en bana med stationer, vid varje station ska man utföra ett moment som tillexempel sitt eller ligg. I nybörjarklass har man hunden kopplad för att sedan ta av det i de högre klasserna. Här är samspel, energi och glädje det viktigaste.... o det passar oss!

Norton tyckte såklart att det var väldigt spännande att bara få komma till en hundklubb och titta på alla hundar. Därför tog det ett tag för honom innan vi faktiskt kunde börja träna, men det gör inget då han inte är van att vistas i denna miljö. Men när väl den första spänningen släppte så kunde vi träna och det gick över förväntan bra. Vi fick lära oss tio enkla skyltar som visade vilket moment vi skulle utöva och Norton klarade alla galant. Jag tror han kommer att tycka detta är jättekul när vi kommit igång och kört några gånger, jag har dessutom skyltar hemma så nu ska det tränas.

Det är ju så att om man inte tränar mellan kurstillfällena så kan man heller inte räkna med att hunden ska lära sig. Att rekommendera innan man börjar en kurs är att ha lite lydnad i grunden för att det drar igång direkt med bana och moment.

Men väldigt roligt! Kort kommer ut när jag har med mig Janne som kan fota:)

Nyfiken så kolla här: Rally