Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


torsdag 1 augusti 2013

Funderingar

Idag har lilla fina Rossi varit här och livat upp oss. Han har en fantastisk rolig specialitet för sig när han är glad. Han springer och glider med framtassarna på golvet och när han stannar så röjer han som en DJ med framtassarna. Han är en riktig charmkille!

Eftersom jag tycker att det är roligt så har jag äran att få borsta den där tjocka pälsen när det är fälldags. Det är inte bara ska säga. En sheltie har egentligen en lättskött päls som ska ge skydd till hunden i det råa klimatet på sheltlandsöarna. Smutsen ska rinna av pälsen och underullen ska ge värme och svalka. Man ska tänka på att inte borsta för mycket, då går pälsen sönder och kan se risig ut och tovar sig lätt. Där man kan borsta lite extra är vid öronen, fanorna och byxorna. Annars kan man kamma igenom pälsen ungefär en gång i veckan medan det kräver mer arbete i fällperioderna som infaller två gånger per år. Då benar man upp pälsen och tar en stålkam för att kunna få med underullen som enkelt ska lossna och följa med. Man kan även fukta pälsen lite med en blomspruta.

Han blev så fin efter ett redigt pass med pälsen. Han och Norton hann även med en promenad och en bustur.

Annars har jag lite funderingar kring det här med att människor aldrig lär sig att inte lämna hunden i en solvarm bil. Eftersom hundar inte kan kyla sig på samma sätt som vi så blir de överhettade efter 20 minuter när bilen är riktigt varm. Häromdagen läste jag om en hund som avlidit när den lämnats i bilen. Att veva ned rutan ger egentligen ingenting. Snälla alla som har ansvar för en hund, lämna den INTE i bilen trots snabba ärenden. Många ärenden små.......