Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


tisdag 13 augusti 2013

Lite av varje

Idag har varit en riktig skötardag, alltså en sån här dag som inte är hundens favoritdag. Norton har blivit badad, kloklippt, fönad, öronrensad och tandborstad. Han blev så fin, glansig i pälsen och det vita blev alldeles kritvitt. Det blev så efter att Norton var med och målade klart det sista på redskapsboden igår och detta råkade hända....
Det är rödfärg även om det ser läskigt ut. Jag skrattade högt när jag fönade Norton för han tyckte det var så skönt. Helt stilla satt han och lutade huvudet bakåt och raggen reste sig, det såg ut som att han rös.
Nu är Norton sig själv igen efter hela den här resan med akut bukspottkörtelinflammation. Han är pigg och framåt som alltid och han vill hänga med på allt. Nu hoppas vi att det håller sig såhär för det där vill vi aldrig mer vara med om, varken vi eller Norton.

När man badar/duschar en hund är sköljningen det allra viktigaste. Schampot rinner inte av en hund som det gör på en människa, framför allt inte på en långhårig hund. När man tycker att man sköljt noggrant så sköljer man en gång till. Sära på hundens tår och duscha emellan så att inga rester sitter kvar, de kan skapa en allergireaktion och eksem. Det finns mängder av produkter på marknaden för hundar men jag använder ett milt och allergivänligt schampo som inte har någon doft. Man behöver heller inte bada hundar så ofta, risken är då att man tvättar ur pälsens naturliga fett och den blir då mer svårskött. En del hundar badar en gång i månaden medan andra 2-3 gånger per år.

Eftersom Norton nu mår bra igen så har jag återupptagit träningen med honom. Idag gjorde vi enkla övningar som han kan och det spritter i hela kroppen på honom när vi startade med fotgående och några freestyle moves. Det ska bli så kul att gå ut och prova om de nya övningarna har befästs efter två veckors vila.

Knuts matte ringde och sa att han fått blåsor kring nosen under natten. Det började som en liten bloddroppe på nosryggen igår kväll efter sista kvällskissen och under natten utvecklade det sig till blåsor. Matte kunde inte se att han blev biten eller stack sig på något. Jag har aldrig hört talas om detta förut men veterinären säger att det kan vara ett bett från något eller allergireaktion från någon växt. Så nu har jag googlat lite och hittar några tidigare liknande fall. Det verkar kunna uppstå om hunden stuckit ner nosen i något giftigt eller annat som den inte tål. En hund hade även fått det av ett insektsbett som en reaktion efter bettet. Vad märkligt. Nu ska han i alla fall gå på kortison ett tag för att se om det försvinner. Om någon har upplevt detta förut så mejla mig gärna och berätta.