Välkomna!



Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


tisdag 17 september 2013

Bukspottkörtel foder



Diet för pancreatit
Hundar som har problem med sin bukspottkörtel ska äta en fettsnål diet. Dessa hundar ska absolut inte äta matrester eller annan skräpmat. Men det finns flera olika foder som verkar ha ett bra innehåll för hundar med kronisk pancreatit. Jag har därför tagit fram några alternativ som kan passa hundar som har just detta problem.Det finns säkert alternativ jag inte har tagit med och vilket foder som passar är även individuellt.

Hills i/d Low fat (rekommenderas av veterinärer)
Lättsmält foder med lågt fettinnehåll som kan ges under lång tid för att komma tillrätta med störningar i mag-tarmkanalen och minimera riskerna för återfall.
Kliniskt bevisad att hjälpa mag-tarmkanalen att återhämta sig.
Protein 23%
Fett 7,3 %
Kolhydrater 54%

Marie Sallander Husdjursagronom
På beställning ger hon recept på mat man kan laga själv till hunden.
Djurägare till sjuka djur vill ibland också laga hemlagat, och i sällsynta fall tål djuret ej kommersiell mat av någon anledning. Djurägare, veterinärer eller andra kan beställa ett specialanpassat recept med de råvaror som just ditt djur tål och mår bra av. Kostar en del men kan vara värt att prova.


Healthy Paws
Healthy Paws Adult är helt fri från artificiella färg-, smak- och konserveringsmedel och innehåller inte vete, soja, mjölkprodukter eller extra tillsatt gluten. Och heller inga tillsatser av salt eller socker, biprodukter eller GMO-produkter. Utökade nivåer av mineraler stödjer skelettet och ger en frisk päls och hud.

Kaninkött utgör en unik källa för protein för hundar som blivit intoleranta mot andra proteinkällor. Kaninkött är ett lättsmält kött som vi anser på bästa sätt efterlikna hundens naturliga kost. Det har lägre fett- och kolesterolnivåer än kyckling, lamm, kalkon, nöt och fläsk. US Department of Agriculture menar att kaninkött är det mest näringsrika köttet.
Protein 21%, Fett 7.5%, Fibrer 2.5%, Aska 6%                  

James well beloved
Innehåller endast naturliga ingredienser med tillsatta vitaminer och mineraler.
Fodret är lågallergent och passar även hundar med känslig hud eller matsmältning.
Endast en utvald källa av köttprotein.
Innehåller inget spannmål.
Inga tillsatta färgämnen, smakämnen eller konserveringsmedel.
Vi har valt bort ingredienser som är kända att ge intolerans.

Protein 21.0%, råfibrer 4.8%, fett 10.5%, råaska 7%, Vitamin E 150mg/kg, omega-3 fettsyror 1,1%, omega-6 fettsyror 2,7%

Färskfoder
Hunden är köttätare. Den har lättare att ta upp näring från rått kött vilket gör det till ett ekonomiskt bättre val att utfodra sin hund med mat som den lätt tar upp i sitt system. Hundfoderindustrin idag är enorm. Det kommer nya fodertyper hela tiden samtidigt som hundägare börjar bli mer lyhörda och ser helheten. Varför har vi idag så många hundar som lider av diabetes, övervikt, allergier och känsliga magar? Finns det något samband mellan dessa problem och vad vi serverar våra hundar?
Fett 10%