Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


onsdag 5 mars 2014

Göra eget hundgodis

Vill du lära dig göra eget hundgodis som inte behöver kosta så mycket och inte heller vara svårt att göra? Om du gör egna treats till din hund så vet du vad du ger till den och du kan kontrollera innehållet om din hund är känslig eller har allergier. Dessutom kan det vara rätt så mysigt att laga något som du kan bjuda din fyrfota vän på.

Torkad blodpudding är en favorit för en hundgom och enklare än så kan det knappast bli.

Sätt ugnen på 90 grader och tärna blodpuddingen i så stora bitar du vill ha. Lägg tärningarna på en plåt med bakplåtspapper och låt stå i ugnen i en halvtimma +/- 5 minuter beroende på ugn.

Du kan göra likadant med lever som du delar i bitar och torkar i ugnen  på 225 grader i en timma. Låt svalna några timmar innan användning och de behöver inte förvaras i kyl.

Vill du ha fler recept för eget hundgodis hittade jag en bok skriven av Charlotte Swanstein och Mia Fahrenholz. Boken ger inte bara recept utan även tips på hur man använder belöningsmat och hur du med detta kan kontrollera hundens vikt.

Läs mer och beställ  boken här