Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


fredag 21 mars 2014

Cirkus hundar

Snart helg och solen skiner som aldrig förr. Dessvärre blåser hatten bort så fort man går utanför dörren så det är ändå inge skönt. Norton är bara förtjust i bättre väder, alltså när det är varmt, solen skiner och det fläktar lite stillsamt. Då kan han njuta och träna utomhus men när det kom några regnstänk i morse stannade han i trappuppgången när han kände lukten av regnet. Som tur är tycker Norton att det är alltför viktigt att ta tillbaka sitt kvarter så han glömmer regnet för en stund för att skvätta på var och varannan buske. Det är som viktigast i hemtrakten att märka in så ju längre bort vi kommer desto mindre intressant blir det.
Såhär trött blir man när man tränat......

Så än så länge tränar vi cirkus inomhus och det är lika roligt det. Vi tränar på att gå slalom, göra åttan och andra moment i dansen vi utformar. För varje tillfälle blir vi säkrare men det krävs otroligt många träningstimmar innan vi visar upp oss. Jag hittade en rolig serie på you tube där man som tittare får följa en liten border collie från det att de är liten valp till vuxen ålder. Det är såklart uppdelat i klipp men dom kommer i följd. Helt otroligt inspirerande och fascinerande hur duktiga båda två är redan vid tre månaders ålder. Klicker träning och mycket positiv förstärkning gör detta ekipage till riktiga stjärnor.
När du tittat på den här videon kommer du vilja se när Cheza är fyra månader och hur mycket längre de kommit i sin träning. Jag blir nästan tårögd när jag tittar på klippen och förundras varje gång hur samspelta dom är och hur mycket den lilla valpen redan kan.