Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


lördag 7 december 2013

Norton

Peppar peppar så går hälsan mot det bättre för Norton. Alltså det här med hans tillstånd av kroniska bukspottkörtel besvär. Som ni vet så bytte vi foder till Norton för ca 2 månader sedan och det verkar som att kroppen fortfarande vänjer sig vid fodret då vi ser små förbättringar hela tiden. Det är ju så med all foder eliminering att det tar lång tid innan det visar något och vi hoppas att det fortsätter så här. Norton har inte besvär av hunger eller magont lika ofta, nu är det rent av ganska sällan. Han kan dessutom hålla sig längre perioder och går nu inte längre till dörren för att få komma ut och kissa. Vi håller tummarna för att det fortsätter i denna riktning och att foderbytet är ett hållbart resultat.

Dessvärre till vårt förtret så har snön lagt sig som en enda stor frestelse över staden och Norton äter all snö han kommer över. Han blir inte bara kissnödig, han får även i sig en himla massa som kan uppröra bukspottkörteln som får den att reagera med en inflammation. Det är oerhört frustrerande för oss att gå promenad med en hund som äter något från backen var tredje meter med vetskapen om att han kan bli jättesjuk. Vi vill inte heller spendera promenaden med att "fya" hunden då det skulle bli väldigt tråkiga turer. Så nu går vi och har stenkoll och säger loss hela tiden men så får det va! Förhoppningsvis är det jättekul i början att äta snökockor och att det klingar av när snön legat ett tag.

I övrigt så blir det just nu inneträning men det fungerar det också. Ett par vändor i skogen med inkallningsövning har det blivit men det räknar jag inte som hjärngympa. Nu har Norton lärt sig tassen och han har även börjat lära sig "Sitt Fint" med båda framtassarna i luften. Vår lilla cirkushund.

Vi har även roat oss med att filma hundarna och Janne har trixat ihop en film om Nortons liv. Kolla in den vetja!

Haha ganska roligt va!? Nu när vi vet hur man gör och att det kan bli bra så kommer vi göra många fler filmer med hundarna.