Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


måndag 26 januari 2015

Hunden äter snö

Ny vecka med nya utmaningar, eller vad säger ni...?

Norton äter ganska mycket snö när vi är ute på promenad och jag kan inte riktigt utgöra varför. Vissa promenader äter han inget alls medan andra promenader käkar han ganska mycket. Det finns några tänkbara anledningar.

  • Den första anledningen är att han alltid har gnagt i sig saker när han har haft ont i magen. Han åt småsten, mossa, grenar, tuggummi och en massa andra onyttiga saker när han var som sämst i magen och tarmen. Sedan att det visade sig härröra från bukspottkörtelproblemen gav en förklaring. Jag tror dock inte att han mår så dåligt längre efter foderbytet då han inte har några av de gamla symtomen. Han är lugnare över lag och han visar inte på smärta eller obehag som han tidigare gjort. Han har under en relativt lång period låtit bli att ta upp saker från marken vilket tytt på en klar förbättring. Därför talar det inte för denna anledning.
  • Den andra anledningen är att ätandet sker i samband med att han fryser. Norton är verkligen ingen gårdshund i den bemärkelsen på vintern. Även om han gärna vill vara utomhus så skakar han efter bara några minuter. Han fryser så att håren reser sig och han blir alldeles stel. Ett täcke är ett måste när det blir minusgrader. Men att han väljer ut just små snökocker att äta verkar osannolikt om det är stressrelaterat. Då borde han ta upp annat också.
  • Den tredje anledningen kan vara att han helt enkelt gillar att käka på snö så att det smälter i munnen. Men hundpsykologen i mig säger att det inte är den här anledningen. Om man ger Norton en uppgift på promenaden så koncentrerar han sig på den. Han har stor glädje av att bära på saker så jag utesluter inte den här anledningen helt och hållet.

Är det någon av er därute som har hundar som beter sig på det här sättet?
Norton med en napp i munnen som han bar omkring på med stolthet hela promenaden. Han släpper den inte ens när han kissar.

1 kommentar:

  1. Vad för foder bytte du till
    Ge mig gärna svar på mejl skulle uppskattas något enormt mycket trevlig kväll
    Michellemalmstrom3@gmail.com

    SvaraRadera