Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


måndag 5 maj 2014

Semester

Vi har varit på semester och haft det underbart. Släkten hyrde ett hus i Älmhult från torsdag till söndag för att komma iväg och slappa, fiska och umgås i trevligt sällskap. Självklart var familjernas hundar med, Harry, Passi och Norton och de njöt av livets goda på landet. Efter att vi möttes upp strax utanför stan vid tio tiden i torsdags bar det av söderut i gemensam tropp. Resan tog sex timmar efter att vi tagit två stopp på vägen för att i lugn och ro äta och rasta hundarna. Norton tog resan jättebra och han vilade nästan hela vägen. Han var nog mest nöjd med att vara med på äventyr och vid varje stopp hoppade han snabbt ut ur bilen för att glatt hälsa på alla som var med.
På bilden ligger Norton och tittar nyfiket på när husse packar sina fiskegrejer. Han tyckte det fanns många spännande saker i lådan och blev nog lite besviken när ingen leksak var "hundvänlig".

Väl framme vid huset var vädret mildare och luften var stilla. Det kändes skönt att lämna det kalla vädret för ett tag. Norton som har en tendens att bli för ivrig fick vänta i bilen medan vi packade ur väskorna. Det krävs full koncentration när Norton ska uppleva nya saker, det gäller att vara konsekvent och lugn så att han inte blir stressad.
Här är "huset" på 400 kvadratmeter! Spånghult säteri en bit utanför Älmhult i Småland.

Huset var jättebra för ett sällskap som vårat med fjorton personer och tre hundar och det låg en kvart promenad från en sjö. Till mångas besvikelse tog den utlovade båten in så mycket vatten att den inte gick att använda. De som ville fiska fick därför ta bilen till Helge å för att köpa fiskekort och kasta några kast.

Här på bilden ligger Passi i skuggan av bilen efter en lång tid i bilen på väg ner. Han mår inte så bra av att åka bil så att komma fram och ut i det fria var det bästa på hela dagen enligt honom.

Efter några fina dagar med långpromenader och vistelse i gårdsmiljö är både hundar och människor nöjda. Norton fick ett flexikoppel eftersom han har svårt att stanna kvar på gården. Han var helnöjd och hade nog känslan av att vara lös mest hela tiden. Det blev ett lyckat köp eftersom jag egentligen är motståndare till dessa koppel då de orsakar så många onödiga olyckor. Men i en miljö där ingen trafik syns till och farorna är minimala fungerade kopplet utmärkt för en hund som inte kan vara lös men ändå behöver rörelsefrihet. Kossorna och lukten av alla hjortar var för stor för vår lilla Norton, träning träning Maria!
Norton i gårdsmiljö! Ni må tro att han trivdes med alla familjer och hundar. En gårdshund in i själen:)