Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


onsdag 3 december 2014

Vill ha mer solljus

Hej alla läsare

Nu avslutas tävlingen där en häftig namnbricka stod på spel. Jag vill ge ett stort tack till GRAVYRBUTIKEN
för att de ställde upp med denna personliga gåva.Vinnaren presenteras i bloggen i helgen som kommer.

Kika gärna in på deras sida för lite julklappsidéer, det finns mängder med fina saker att sätta en personlig prägel på. Maila mig så kan just du få en rabattkod som ger dig 15% rabatt på Gravyrbutikens sortiment.

I morse var både jag och Norton fruktansvärt trötta, det har vi varit ett par veckor nu. Morgonpromenaden går lite långsammare och för att inte tala om att ta sig ur sängen. Norton ligger under täcket och man ser oftast bara en tass eller två som spretar ut, han har inte bråttom. Det vore önskvärt med lite mer sol om dagarna så att man inte känner sig så trött.
 
Norton chillar i soffan på morgonkvisten

Vår morgonpromenad ser likadan ut varje morgon och den tar mellan 30 -40 minuter beroende på hur intressanta luktställen vi stöter på. Men så imorse när Norton satt i lugn och ro och gjorde sina behov kom det en kvinna gående med sin hund av spetsmodell. Även om det är mörkt så såg hon oss klart och tydligt. Hon väljer ändå att passera oss så hundarna har en avstånd på en halvmeter mellan varandra. Som hundägare hoppas jag på större respekt då det kan bli en väldigt stressad situation för Norton. Det är inte jobbigt att ta en båge ut och ge min hund det avstånd som alla hundar behöver när de sitter och gör sina behov. Som tur var klarade min hund av att fullfölja sin uppgift. Men hade det varit Knut, min förra hund så hade den upplevelsen kunnat sluta med att inga behov hade kunnat uträttats på flera timmar.

Idag fick jag besök på jobbet av en fantastiskt fin hund. En blandras med golden och bordercollie. Ceasar som han heter var en väldigt glad och trevlig hund vars ägare beskriver honom som en positiv och framåt kille. Han menade att just den blandningen var lyckad då de allra starkaste vallinstinkterna dämpats och den positiva orädda golden typen lös igenom. Däremot har han energi och motor som en bordercollie. Det är alltid givande att träffa hundar av alla de slag och alla mina möten lär mig något. Jag tittar mycket på hundens språk och beteende och alla hundar har sitt sätt även om språket är detsamma. Just den här hunden hade en vänlig och mycket fredlig natur som lös igenom hela tiden. Det ser jag genom att betrakta kroppen och vilka signaler den sänder ut. Det är så spännande att uppleva vad hundar egentligen säger till oss. Och detta helt beroende på vad vi säger till dom. Hade jag betett mig annorlunda hade med all säkerhet hunden bemött mig på ett annat sätt. Tidigare idag mötte jag en king charles cavalier som klart och tydligt visade mig att den inte ville ha närkontakt. Mitt svar till den var att jag trängde mig inte på, jag visade att jag hade lyssnat och förstått. Därför blev det ingen grej av mötet och vi kunde lugnt sköta vårt.

Vill ni ha boktips på hur du kan lära dig läsa hundens signaler så är det bara att hojta till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar