Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


tisdag 30 december 2014

Förbi

Nu är julen verkligen förbi..... Den kom fort och plötsligt var den över. Vår jul var lugn och stillsam och Norton fick ett kramdjur av oss. Han är en sån där liten hund som gärna sover med något i munnen. Det är en trygghet för honom och har han inget mjukisdjur tar han gärna filten och somnar med. Han fick ett mjukisdjur som ser ut som en liten hund så vi döpte den till chibabban. Den blev väldigt populär!

Nu ställer vi in oss på morgondagen som för många djur är den absolut värsta tiden på året. Varje år får många hundar och katter ges lugnande medicin för att inte stressa ihjäl sig under kvällens fyrverkerier. Norton har än så länge inte blivit rädd, vi har sett till så att han hålls inomhus under kvällen för att inte riskera något.
Min mamma berättade att för många år sedan hade hon gått en runda tidigare på kvällen med sina hundar för att undvika de värsta timmarna. Trots försiktigheten hade en ungdom kastat en smällare mot henne och hundarna vilket hade lett till att de blivit chockade och rädda. Varje nyår efter det var en plåga för hundarna som gjorde allt för att gömma sig och komma undan. Även om man är försiktig kan det gå fel och sätta spår för resten av livet.

Jag kollar runt lite på vad som hänt i hundvärlden under tiden som jag haft julledigt. Här kommer lite hund nyheter:

Hund räddade valp från isvaken men fick sätta livet till själv. Läs mer på AFTONBLADET

Norran skriver om rädda hundar under nyår. Läs mer HÄR

Han fick en bild ändå på sin älskade hund. Läs mer på AFTONBLADET

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar