Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


tisdag 11 november 2014

Har haft en liten paus

Jag har haft en liten paus från bloggandet då jag känner att inspirationen inte ligger på topp, vill inte skriva om jag inte kan lägga engagemanget att göra det bra. Men nu är idéerna tillbaka och jag hade hoppats på fler tävlande till Namnbrickan från Gravyrbutiken. Därför förlänger jag tiden på tävlingen och hoppas på att fler ska skicka in sin höstbild för att vara med i utlottningen. Läs mer HÄR

Igår satt jag och skummade igenom en mängd annonser på valpar och hundar på olika säljsajter. Det är helt galet vad mycket hundar det finns till salu. Det skulle vara intressant att läsa statistiken på antalet födda valpar i förhållande till antalet sålda. De som inte säljs, vart tar dom vägen? Stannar de hos uppfödaren? Jag antar att ingen sådan statistik finns då det föds många valpar som aldrig registreras. Det verkar även vara fler än någonsin som omplacerar sina hundar. Det säger jag ingenting om, det finns många orsaker till varför man inte kan ha kvar sin hund men det är ett beslut jag tycker ska ta som sista utväg.
Att köpa hund överhuvudtaget är ett viktigt beslut som man noga ska tänka över. På SKK finns det bra tips man kan läsa innan man genomför ett hundköp. Där finns länkar till hur du undviker smuggelhundar, aktiverar och fostrar din valp och vad du ska tänka på vid val av uppfödare. Läs mer KÖPA HUND 

Lite hundnyheter
Förslag på hunddagis i riksdagen Läs mer HÄR

Tänder ljus för vargdödade hundar Läs mer HÄR

Vite för överviktig hund Läs mer HÄR


Övervikt hos hundar är idag ett stort hälsoproblem och kan leda till för tidig död. Det finns rapporter om att över 30% av våra hundar lider av detta och det är ännu värre i USA och England. Några av effekterna av övervikt är ledproblem, hjärt och lungproblem, cirkulationsrubbningar, leversjukdomar, diabetes, sämre immunförsvar och en mängd andra följdsjukdomar. Det svåra verkar vara att få hundägare att förstå att hunden är tjock. Det kan vara väldigt känsligt och vid vissa tillfällen ser inte hundägaren att det är ett problem, det verkar nästintill vara charmigt.

Med rätt balans mellan foder och motion borde problemet inte existera. Det kan vara svårt att bryta mönstret med att ge hunden tilltugg och godis men det är ett måste för att få bukt med det. Hunden ska inte äta samma godis som vi. Man ska kunna känna hundens revben när man drar med handen längs sidan på de allra flesta raser.

Va rädd om din hunds hälsa :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar