Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


tisdag 28 oktober 2014

Röda tassar

Tänkte göra en uppföljning på ämnet "Röda tassar" då jag tror att många har hundar med samma problem som vår Norton.

Nu har vi kämpat i motvind med regn och fuktig mark i stort sett varje dag sedan vi började behandlingen med Prob olja. Efter varje utevistelse har vi torkat Nortons tassar ordentligt, mellan trampdynorna och tårna och efter varje kvällskiss har vi oljat in hela tassen med trampdynor och allt. Efter snart två veckor har det blivit betydligt bättre. Det svampiga är helt borta och den mörkröda färgen är nu svagt rödaktig.

Jag kan tänka mig att behandlingen hade gått fortare om det hade varit torrt ute åtminstone ett par dagar men vi kommer att fortsätta så länge vi ser att tassarna är rödaktiga. Därefter några dagar extra för att behandla den infektion som inte syns. Om man avslutar behandlingen för tidigt finns risken att det blossar upp igen då en liten del av infektionen sitter kvar.

Nortons naggande på tassarna är helt borta och det verkar som att han inte besväras av klåda eller smärta.

Underbart! Jag kan rekommendera Prob olja till röda och irriterade tassar. Men därmed inte sagt att ni inte ska söka veterinärvård.

För er som inte läst inläggen om "Röda tassar" så kan ni söka på bloggen så finner ni mer information om oljan och behandlingen. Gå annars in och läs på EKHOLM

2 kommentarer:

  1. Så bra at det virker :) Vi har nettopp begynt, så vi får nok holde på litt til - men det luker pyton av den oljen, så vi gleder oss til å bli ferdige med kuren. Vi følger din oppskrift, men jeg bruker i tillegg Ekholms potesalve med Aloe Vera på dagtid (den lukter ikke så sterkt).
    HIlsen Synne

    SvaraRadera
  2. jag tror att den ansvariga utgivaren Maria Falbach på vimeddjur.se har lösningen på tassproblemet. Hon har en schäfer med liknande problem. ta kontakt med henne på vimeddjur@gmail.com angående ditt tass problem hos din fyrbenta älskling!

    SvaraRadera