Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


fredag 10 oktober 2014

Farligt gott

Det är mycket vi hundägare måste tänka på när det kommer till vad våra hundar sätter i sig. Allra helst de som har hundar som är allergiska eller har andra sjukdomar, det är ett ständigt passande. Det gör det inte lättare heller att hundar ofta älskar mat och kan till och med bli lite tjuvaktiga när det ligger nåt gott framme. Än så länge har Norton inte snott något från bordet eller liknande men vi är ändå noggranna med att inte lämna gottigheter utom synhåll.

På sommaren finns det massor vi måste se till att hunden inte får i sig, giftiga alger, giftiga växter och bitska ormar. På julen får vi passa julskinkan, presentsnören och julgodiset. Något jag däremot inte visste var att nu på hösten vill många hundar käka ekollon vilket tydligen kan bli rent av giftigt. Ekollon faller hundar i smaken och är beroendeframkallande. I en för stor mängd blir de giftiga och kan leda till att hunden får organsvikt som kan leda till döden. Sådär, ytterligare en lärdom.

Men självklart ska vi då och då bjuda våra hundar på något gott, de kan också känna smak och ha glädje av variation på godis och ben. Så länge hunden kan och får äta annat än sitt foder och man håller nere fetthalten är det kul att få bjuda på något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar