Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


tisdag 2 september 2014

Aldrig försvarbart

Igår råkade jag av misstag se videon på den unga mannen som misshandlar sin hund. Jag blev så otroligt illa berörd, jag mår dåligt ännu. Det var för några månader sedan man kunde läsa i media om mannen som är hemmahörande nedåt i Europa slår sin  hund framför kameran. Han slår den i ansiktet så många gånger att man inte står ut. Sedan publicerade han denna film på nätet då han tyckte detta var häftigt. En kort tid efter detta fick han fly för sitt liv då så många upprörda människor ville åt honom. 

Detta gör så ont att se, den stackars lilla hunden.

Det är så konstigt vad olika vi ser på hur vi ska behandla våra djur. Med respekt är en självklarhet för många. Visst kan man bli irriterad på sin hund men få skulle drömma om att brutalt slå den med knytnävarna. Jag kommer ofta in på ämnet hund med människor jag träffar. För inte så länge sedan pratade jag med en man som tycker det är helt okej att slå sina hundar om dom inte lyder. Jag kan bara återberätta vad en mycket klok man har sagt:

"Det förekommer ännu för mycket ryck i stryphalsband, dominans, ryta och slänga ner hundarna. När man iakttar ett sådant tillvägagångsätt - uppträder ägarna - som att de är osams med hunden. Om detta vore en perfekt metod, då borde alla som har bästa rycktekniken och de största musklerna vara mest framgångsrik."

Leif Hedberg