Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


måndag 7 juli 2014

Lite allt möjligt

Vad lite bloggande det blir när man arbetar ute i stugan;) Såhär i sommartider känns det som att timmarna inte räcker till och tyvärr blir sittandet vid datorn lidande. Men jag kommer igång igen!

Snart är stugan redo för inflytt och både vi och Norton trivs jättebra därute. Norton tycker det är jättespännande när det traskar förbi hundar utanför gården men han säger inget. Han är så duktig. Han blir dessutom modigare för varje gång vi går ner till vattnet för att bada och han vill längre och längre ut. Men när han känner att han tappar tassfästet så blir han osäker, backar till strandkanten då han inte kan vända sig om i vattnet och kutar runt för att skaka sig. Sen vill han ut igen,  jag tror husse får bada med honom nästa gång så att det blir lite draghjälp.

Jag slutar aldrig att leta information för att underlätta i Nortons sjukdom. Då jag misstänker att hans tarm är känslig och att det är mag och tarmtrakten som gör att han får ont så har jag hittat något som kan vara av intresse. Veterinär Linda Toresson forskar kring just detta och är doktorand i gastroenterologi. Hon har just presenterat en studie där hon visar att behandling med B12 vitaminer i tablettform minskar problemen för hundar med kronisk tarminflammation. Det här kan verkligen vara något att fundera kring och prova på Norton. Han har aldrig fått diagnosen, men om B12 tabletter hjälper mot detta kanske det hjälper mot känslig tarm över lag.

Vi har upptäckt att Norton är värmekänslig. Han blir lätt varm och därför anstränger vi inte honom dessa extremt varma sommardagar. Ju kortare nos en hund har desto svårare har hunden att kyla sig och reglera sin temperatur. Det är säkert många hundägare därute som märker att hundarna blir påverkade av värmen. Valpar blir lätt uttorkade så se till att de får i sig ordentligt med vatten. Äldre hundar har det också jobbigt nu men många bör ta det lite lugnt de varmaste soltimmarna. De längre promenaderna får man ta tidigt eller sent på dagen. En hund får snabbare värmeslag än en människa och det kan gå väldigt fort.

Ha det bra i sommarvärmen och ta hand om era hundar :)