Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


måndag 7 juli 2014

Konstigt är det!

Ja ibland tycker jag att det blir lite väl konstigt. Jag läste en artikel om ett äldreboende för hundar. Nu ligger detta hem i Japan och jag kan ärligt säga att jag inte vet så mycket om det men det låter underligt. För varför vill man inte ta hand om sin hund när den blir gammal? Är det inte då man känner att bandet till sin hund är som starkast och man har en lång relation bakom sig?

Vad jag förstått av artikeln så är det ett äldreboende för gamla hundar där de får tillbringa sin sista tid med lyx och dygnet runt vård. Ägaren får givetvis hälsa på sin trogne vän men kommer inte att ha den hemma längre. Om det nu är så att idén verkligen funkar och att det är till för att äldre människor inte längre kan ta hand om sina djur har någonstans att vända sig så är det alternativet bättre än vanvård. Men jag kan tänka mig att det kan bli svårt för många hundar att flytta till en sådan miljö på ålderns höst.

Läs artikeln här.