Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


onsdag 7 maj 2014

Sommaren syns inte till

Vi går och väntar hela vintern och fryser ända in i märgen, längtar till värmen, solen och naturen men nu blev det plötsligt kallt igen. Lika kallt som i februari så på med tjockjackan och längta lite till.

Annars tycker jag att sommartipsen dykt upp i hundtidningarna och hundbloggarna så att jag vill inte vara sämre. Däremot tänkte jag samla lite bra att ha länkar som jag tycker är värda en titt på. Det är mycket att hålla reda på när man ska spendera en sommar med hund så en liten lista kan komma till hands.

Många går just nu omkring och väntar på att få hem sin valp, en del har just hämtat den och startat sitt nya liv. Sommaren är perfekt för många att ta hem valpen när man har semester och det är varmt och skönt ute. Det finns mängder med goda råd och tips för nyblivna hundägare för de som inte haft hund förr.

Sommarens faror i naturen som kan förgifta din hund är många, alger i vattnet, råttgift och huggormar är några. Hur du ska ge din hund vård om detta händer finns mycket bra beskrivet på Universitetsdjursjukhuset.

Valpar blir lättare uttorkade än vuxna hundar men det går ändå snabbare än vad man tror för en hund att få värmeslag. Om din hund eller hundvalp inte fått i sig tillräckligt med vatten och fått värmeslag av sommarhettan kan du hjälpa den i det akuta tillståndet. Värmdö Djurklinik beskriver tydligt vad vi ska göra om detta händer din hund.

Agrias sida nämns andra vanliga sommarfaror man kan råka ut för som hund. Svälja en glasspinne eller få vattensvans är några av dom.

Övriga bra att ha tips för förstagångsvalpägaren finner man på SKK:s sida köpa hund.