Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


tisdag 1 april 2014

Hundnyheter

Så till lite uppdateringar om vad som sker i hundvärlden. Jag läser nästan varje dag om hundar i media, både bra och ledsamma nyheter. I morse hörde jag på lokalnyheterna om en hund som hittats omkringsimmandes i en pool. Mannen som hittade hunden i sin pool kunde inte hjälpa den upp då han själv har ryggproblem så han fick tillkalla hjälp via SOS larm. Strax efter att brandkåren hjälpt hunden kom ägaren till platsen och hur denne tappat tillsynen om hunden är inte känt.

Visste du att Svenska Kennelklubben fyller 125 år i år? Det ska dom fira riktigt ordentligt med att hyra tre
stora hallar på Stockholm Hundmässa i Älvsjö den 13-14 december. De ska även ge ut en artikelserie i tidningsutgåvan Hundsport där man kan läsa om Kennelklubbens historia och en dag i sommar planerar de öppet hus på SKK:s museum.

Socialstyrelsens siffror på hundattacker har ökat kraftigt de senaste tio åren. Läs mer i DN

Helagotland.se skriver att Regionstyrelsens arbetsutskott gett förslag på att införa koppeltvång i närheten av motionsspåret på p 18 området. Detta görs efter påtryckningar från allmänheten.