Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


torsdag 24 april 2014

Hund nyheter

Nu har jag inte uppdaterat mig de senaste dagarna om vad som skett runt i världen och när jag kollar runt lite för att sammanfatta så är det en hel del. Bland annat kan jag inte förstå hur svårt det ska vara att låta bli att skaffa hund om man på grund av bristande vård fått djurförbud. Läste i Katrineholmskuriren för ett par veckor sedan om en ung man som fått ägandeförbud mot hund och katt av länsstyrelsen men efter en oanmäld kontroll av en inspektör ändå haft två vuxna hundar, fyra valpar och en katt. Idag såg jag en artikel om en man som trots sitt förbud även han införskaffat en hund som var så vanvårdad att den fick avlivas. Läs mer här.

Tillsammans med björn är vildsvin det farligaste bytet för en hund att jaga och skadorna ökar i takt med antalet vildsvin. SvD rapporterar om den farliga jakten.

Jaktjournalen skriver om den importerade hund som avlivats för rabies då den inte hade rabies. Dock hade den någon annan bakomliggande sjukdom.