Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


onsdag 16 april 2014

Funderingar

Idag mådde Norton bättre, han har inte kräkts nåt mer och han är piggare och gladare. Igår tyckte jag han var nedstämde och jag såg i ögonen att han inte mådde bra. Uppsynen idag är helt klart alertare och han verkar inte ha ont i magen. Förhoppningsvis var det nåt i magen som skulle upp och inte den där jädrans inflammationen i bukspottkörteln som blossat upp igen. Det viktiga är att lille pluppen inte mår dåligt och har ont. Hundar kan sätta i sig diverse grejer när de är ute och myser i trädgården och reagerar ofta med att stöta upp det magen inte vill ha. Norton kräks ibland lite gräs och en och annan liten barkbit eller liknande. Då vet jag att det bara var det som skulle upp.

Däremot finns det annat som inte lika lätt kräks upp. Jag vet en boxer som bajsade ut en hel socka dagen efter den försvann från tvättkorgen. Det är inte ovanligt att valpar och unghundar äter upp textilier och har man otur fastnar det i tarmen och måste opereras ut. Min första hund Ville gnagde sönder skor för mig men han svalde inget vad det såg ut som, min andra hund Winter knep ett par telefonladdare när jag inte såg. Om det däremot är en vuxen hund som äter sönder saker i hemmet bör man fråga sig varför. Den kanske gör det av separationsångest när den lämnas, den kanske har någon sjukdom eller är stressad och orolig. En hund som har problem med halsmandlarna eller mage och tarm kan äta på saker den inte borde. Jag vet en schäfer som vid vuxen ålder åt sten, det berodde med största sannolikhet på understimulering. En liten terrier jag hade på dagis rullade stenar i munnen för att han hade svårt att koppla av. Det finns massor av olika beteenden och orsaken bakom är inte alltid självklar.

På tal om att äta saker som kan skapa problem. Fick meddelande av Carin  och Knut igår att allt är som vanligt efter incidenten med råttgift för nån vecka sen. Nu har han en stund kvar av behandling med vitamin K men han är pigg och glad. Carin säger faktiskt att Knut är underbar! All lycka till dom.