Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


onsdag 12 mars 2014

Hundfrisör

Drömmer du om att jobba som hundfrisör? Det är ett yrke som blir alltmer populärt liksom flera yrken inom hund. Det finns en mängd utbildningar att gå och som med så mycket annat är en del bra och andra mindre bra. Att jobba som hundfrisör är inte bara att trimma och klippa, det kräver mycket kunskap om hantering av hund, etologi, en viss djursjukvård såväl som de olika rasernas speciella klippning. Därför kan det vara värt att lägga lite extra tid på valet av utbildning. Se till att utbildaren täcker andra områden än bara klippdelen så att du får en bra bredd och eftersom det inte finns någon enhet som kontrollerar utbildningens kvalité kan det vara bra att kolla efter referenser.

Arbetet kräver att man klarar av tunga lyft, långa arbetspass och icke ergonomiska arbetsställningar men i gengäld så anser många att få arbeta med hundar är det bästa som finns. Det finns även många hundar som inte är vana vid hantering och kan vara en handfull för en frisör, därför kan det vara bra att ha utbildning inom hundens beteende för att man på bästa sätt kan bemöta en rädd eller arg hund. Att bli biten på jobbet är dessvärre något många frisörer har upplevt. Om man har en grundläggande utbildning så kan man även en del om parasiter och ohyra som kan leva i huden eller pälsen och då kan man ge goda råd till hundägaren som alltid uppskattas.

Många utbildare erbjuder ofta påbyggnadsutbildningar om man vill ge sig in på utställningsklippningar och sådant som kräver mer kunskap. Det är privata aktörer så därför kan man behöva spara ihop till avgiften men det finns de som erbjuder delbetalningar.

När jag studerade på Hundoasen till hundpsykolog så läste man ihop med andra kursare för att grunden är densamma i många yrken inom hund vilket är bra. Det gör att man får mycket kunskap och en likadan grund som många andra inom samma bransch.

Läs mer på Hundoasen där hittar du deras utbildningar och kan läsa om övrig verksamhet.
Mexican hairless


"Även jag behöver päls/hudvård" säger en nakenhund!