Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


torsdag 13 mars 2014

Hund nyheter

Jag surfar ofta omkring för att kolla vad som sker runt om i världen och man kan läsa både den ena och den andra bisarra historien om hur hundar och människor lever ihop. Nyss läste jag om en kvinna som friade till sin hund och när hunden viftade på svansen tolkade hon det som ett "ja". Nu är dom gifta och ceremonin hölls för ca 200 gäster. Läs mer och häpna

Ja att hundar och människor haft en relation till varann i mer än tio tusen år är fantastiskt men att förmänskliga en hund till giftermål var nog aldrig tanken när våra förfäder domesticerade vargen. Huvudsaken i sammanhanget är att hunden har det bra och lever ett gott liv.

Jag läste en artikel i Jaktjournalen om att jägare med hund löper större risk än bärplockare att utsättas för en björnattack. Detta beror antagligen på att björnar är extra känsliga under en viss tid på året när de ska gå i ide och det är då jägare med hund är ute i skogen. Detta säger resultat från det Skandinaviska Björnprojektet som menar på att förändringar i björnens hjärtrytm gör att den hellre fäktar än flyr om den kommer i närkontakt med en jakthund.

I Katrineholmskuriren idag kunde man även få veta att älg stammen i Sverige verkar oberörda av att vargen kommit tillbaka de senaste 20 åren. De lever precis som de gjort förut utan förändringar i sitt beteende. När jag läser det här kan jag fundera över varför de skulle förändrat sitt livsmönster. Under de år som vi sköt av nästintill all varg i Sverige så borde inte älgen hunnit anpassa sig till ett liv utan naturliga fiender. De har ju trots allt levt sida vid sida under en betydligt längre tid än så.