Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


onsdag 8 januari 2014

I surfandets stund

Surfar omkring bland hundbloggar och andra hundportaler och ser att i år var det ovanligt många hundar som sprang bort på nyår. Det efterlyses hundar som slitit sig under tiden då det sköts raketer och jag reagerade extra mycket när jag läste att en spaniel slitit sig på tolvslaget. Vad gör man ute med hunden då? Var den inte rädd innan är den garanterat det nu, om den ens lever. En hund som springer bort med koppel fastnar med stor sannolikhet i en buske eller något annat och svälter sedan ihjäl. Nej, då hunden inte upplever omvärlden på samma sätt som vi människor så förstår jag inte att man tar med sig hunden ut under tolvslaget. Tragiskt och ledsamt att behöva läsa om förtvivlade ägare som efterlyser hundar när dom inte förstått bättre. Självklart kan olyckor hända vem som helst men kan man förebygga och förhindra så föredrar jag det.

Så till något helt annat, har ni kikat på hur det gått på My dog i Göteborg? Jag hade gärna velat åkt men det var inte möjligt. Har försökt ha lite koll och såg att en dobermann, afgan och en border collie kommer att göra upp om vem som blir nästa Lassie. Läste på en hundblogg om hur busstrafiken nekade fler än två hundar på bussen under helgen. Inte så smart kanske med tanke på att många väljer att åka kollektivt och det var ca 8000 hundar i staden. Här kan du se resultaten med mer från hela showen.