Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


torsdag 26 december 2013

Läst

Sitter och läser på facebook att det är redan många som upplever problem med smällare och raketer. Många vädjar till allmänheten att inte smälla så många dagar innan nyår och helst inte då heller. Det är så många av våra djur som lider under den här tiden. Det många inte vet är att hur hundars hörsel fungerar. De upplever inte smällare på samma sätt som vi människor. För många hundar är ljudet av en raket rent av smärtsamt. Att tänka på är exempelvis att en hund hör hela ljudbilden av ett pistolskott. Alltså från det att kulan lämnar pipan, förstå då hur raketer måste upplevas. Jag önskar att människor kunde ta sitt ansvar och hålla sig till tolvslaget och inget annat.
Jag kom över en hemsida som aktivt arbetar för ett förbud mot raketer och smällare. Vill du läsa mer kan du gå in på smällarupproret. 
Där kan du läsa om vilka lagar och föreskrifter som gäller när det handlar om pyroteknik. Om folk bara visste att det många gör är faktiskt olagligt. Jag håller fast vid de naturligt nedbrytbara rislyktorna som vackert och ljudlöst gör ett minst lika bra jobb att fira in det nya året som smällare. För hur gärna vi än vill få ett slut på smällandet så verkar det som att människor bara måste skjuta saker i luften för att känna att ett nytt år är här. Tummen  upp för lyktor. Var rädda om era hundar och vistas inte ute med dom när det smäller som värst, undvik att utsätta hunden för onödigt lidande. Rasta hunden i skaplig tid och håll den inomhus under kvällen.

Från det ena till det andra så såg jag på Aftonbladet hur en hund räddades av en brandman ur en vak. Hunden hade sprungit på isen som brustit och kunde inte ta sig upp själv. Jag vet att det hänt en här i stan som förlorade sin hund på just detta sätt. Låt inte hundarna leka på isen när den är tunn. Läs artikeln här