Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


lördag 14 december 2013

Att tänka på inför nyår

Det är redan dags att tänka på att förbehandla skotträdda hundar inför nyårsfirandet. Det finns mängder med hundar som far riktigt illa under högtiderna och raketsmällandet. Det finns faktiskt husdjur som blir så rädda att de avlider. Om du har en hund som du vet att den blir väldigt rädd och stressad av smällare så finns det hjälp att få. Det är inte säkert att det hjälper till fullo men det kan lindra stress symtom. Du kan dels köpa exempelvis DAP som är feromon terapi, fungerar med lugnande hormon som ska simulera tikens doft. Man kan även redan nu börja behandla hunden med lugnande medel Zylkene och för att nå maximal effekt måste man börja några veckor innan nyår.

Om man märker under nyår att hunden blir skrämd av raketer kan man till nästa år börja träna med olika ljudskivor för att det inte ska upprepas för hunden. Då köper man en skiva med inspelade raketljud och börjar vänja hunden med låg volym för att successivt öka på volymen. För vissa minskar rädslan till nästa år men andra märker ingen skillnad.

Skydda din hund för plötsligt skrämmande händelser och rasta hunden tidigt på nyårs kvällen för att undvika den värsta tiden. Det är bättre att den är inne för att senare när allt har lagt sig ta ut hunden för en sista rastning. Om hunden är väldigt stressad kan man dra för persiennerna och ha en vanlig tv kanal på men ömka inte din hund och tyck inte synd om den, då förstärker man bara hundens rädsla.