Välkomna!Älskar ni också hundar? Lever ni med hund eller önskar ni göra det? Hur ni än förhåller er till hundar så finns det säkert något i min blogg som är läsvärt.


lördag 27 juli 2013

Lyckopiller till hunden

Expressen skriver om att det blir allt vanligare att veterinärer skriver ut antidepressiva medel till husdjur och då framförallt hundar. Det blir som en sista utväg för hundägaren som har en hund som lider av ångest och oro. I texten står det även ett uttalande från en veterinär som säger att media har upplyst många hundägare vilka problem som finns och därför har många hundägare blivit mer medvetna om dessa problem. Ja, varför inte? Men jag skulle också vilja hävda att samhället ställer allt högre krav på hunden och den ska även passa in i familjers allt mer stressade vardag. Även hunden kan må dåligt av att övriga i familjen har ont om tid och är stressade.

Jag råder hundägare att alltid rådfråga en expert inom etologi/hundpsykologi för att försöka komma tillrätta med problemen i form av rehabilitering och träning. Därefter sätta in medicin om det krävs något extra i svåra fall i samråd med tränare och veterinär. Som det står i artikeln så kommer man aldrig ifrån träning.

Läs mer här